Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Filters
Aantal Niveaus
4
5
6 tot 9
10 tot 16
Verwarmings keuze
Elektrisch
Type Oven
Combi steamer
Vochtinjectie
Gastronorm maat
1/1 GN
2/3 GN
Euro - Bakkersnorm
Merk
Bartscher
GastroM
Reset filters
Verberg filters

Combisteamer

Combisteamer. De . professionele combisteamer. is echt een alleskunner en eigenlijk onmisbaar in een . horecakeuken. , lunchroom, bedrijfskantine of zorginstelling. Lees meer

Filter
1 - 12 van 12 resultaten

De professionele combisteamer is echt een alleskunner en eigenlijk onmisbaar in een horecakeuken, lunchroom, bedrijfskantine of zorginstelling. Bakken, braden, koken, stomen, regenereren en de kerntemperatuur meten is een klein onderdeel van deze alleskunner. Met de combisteamer kunt u bijna alle kookprocessen uitvoeren. Het is mogelijk om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden, zonder smaakoverdracht. Buiten dat u met de combisteamer tijd bespaart, bespaart u ook water en elektriciteit wat goed is voor het milieu en uw portemonnee!

Een combisteamer kopen

Bij de aanschaf van een combisteamer moet u een aantal vragen op een rijtje zetten. Allereerst wat zijn de wensen? Wat heeft mijn horeca gelegenheid nodig? Welke capaciteit heb ik nodig? Uit welke programma’s kan ik kiezen en ga ik gebruiken? En misschien wel het belangrijkste, wat is het uiteindelijke resultaat?

Wat is een combisteamer?

Een combisteamer is een heteluchtoven waarbij door middel van stoominbreng de droge, hete lucht kan worden bevochtigd. De professionele oven kan werken met zowel hete lucht als stoom en enkele ovens hebben de mogelijkheid gedurende het programma te wisselen tussen droge of vochtige lucht.

De voordelen van koken met stoom zijn bekend: smaak, kleur en voedingsstoffen worden behouden en er is weinig tot geen vet nodig voor de bereiding. De combinatie van hete lucht en stoom zorgt voor een hoge temperatuur en een hoog luchtvochtigheidsgehalte. Hierdoor wordt het verdampen van vocht tot wel 30% teruggebracht. Daarnaast kunt u met een combisteamer tegelijkertijd stomen, braden of braiseren.

Soorten stoom toevoer bij een combisteamer

Naast de keuze voor gas of elektriciteit is er onderscheid te maken in de manier waarop de stoom wordt toegevoegd. Ten eerste het combisteamer injectiesysteem, waarbij de stoom in de ovenkamer wordt gegenereerd door koud water op het verwarmingselement te sproeien.

Ook zijn er combi ovens die werken met een boilersysteem, waarbij stoom wordt gemaakt met een generator buiten de ovenkamer die de verzadigde stoom vervolgens naar binnen brengt. Het boilersysteem zorgt ervoor dat er overal in de oven hetzelfde klimaat ontstaat. Een groot voordeel van het boilersysteem is dat er continu stoom in de oven gestuurd wordt en er daardoor geen smaakoverdracht plaatsvindt.