Professionele ijsblokjesmachines
In de horeca is een professionele ijsblokjesmachine (ook wel ijsklontjesmachine of ijsblokjesmaker genoemd) onmisbaar. Bij Horeca Megastore bieden wij een groot assortiment aan professionele en goedkope ijsblokjesmachines en ijscrushers voor cafés, restaurants, clubs, maar ook voor laboratoria en ziekenhuizen aan. Voor de aanschaf stelt u zichzelf alvast een aantal vragen. Welke ijsklontjesmachine is voor mijn horecabedrijf het meest geschikt en waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van de beste ijsklontjesmachine? Lees meer
- Geld terug prijsgarantie
- Lage prijzen hoge service
- Gratis verzending vanaf € 200,00
In de horeca is een professionele ijsblokjesmachine (ook wel ijsklontjesmachine of ijsblokjesmaker genoemd) onmisbaar. Bij Horeca Megastore bieden wij een groot assortiment aan professionele en goedkope ijsblokjesmachines en ijscrushers voor cafés, restaurants, clubs, maar ook voor laboratoria en ziekenhuizen aan.
Voor de aanschaf stelt u zichzelf alvast een aantal vragen. Welke ijsklontjesmachine is voor mijn horecabedrijf het meest geschikt en waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van de beste ijsklontjesmachine?
Beste ijsblokjesmachines van A-merken
Bij Horeca Megastore verdelen wij de ijscrushers en ijsblokjesmachines in twee verschillende categorieën. Onder de beste merken vallen onder andere Hoshizaki en Brema. Hoshizaki ijsblokjesmachines produceren heldere ijsblokjes maar ook andere soorten ijs, zoals crescent ijs, cubelet ijs, bolvormig ijs, ster- en hartvormig ijs.
Daarnaast zijn er ook andere hoge kwaliteitsmerken waaruit je kunt, zoals:
- Polar ijsblokjesmachines
- Brema ijsblokjesmachines
- Combisteel ijsblokjesmachines
- Scotsman ijsblokjesmachines
- Bartscher ijsblokjesmachines
Productie van professionele ijsklontjesmachines
Een vuistregel in de horeca is dat u met 1 kilo ijsblokjes ongeveer 15 glazen kunt vullen. Wanneer het een extra groot glas betreft of als u het glas tot de rand wilt vullen met ijsblokjes, zoals voor sommige cocktails of drankjes nodig is, moet u extra ijsblokjes berekenen.
Wanneer u een professionele ijsklontjesmachine koopt, is het van belang dat u rekening houdt met piekmomenten in de horeca. Ook dan moet de professionele ijsklontjesmachine die u gaat kopen de piekmomenten in de horeca, zoals de zomer, kunnen opvangen.
Een aantal van onze ijsblokjesmakers kunnen tot wel 90 kilo per 24 uur ijsblokjes produceren. Met de juiste keuze zult u dus nooit meer zonder ijsblokjes komen te zitten.
Tip: neem op een rustig moment ijs uit de ijsblokjesmaker en vries de zakken in een vrieskist of vrieskast in. Wanneer u extra ijs nodig heeft laat u de zak vallen waardoor de ijsblokjes van elkaar loskomen.
Verschillen tussen schilferijs, nuggetijs en cubelet ijs
Er zijn verschillende soorten ijs die gebruikt worden voor het koelen van dranken en voedingsmiddelen. Het verschil tussen deze soorten ijs zit hem in de verhouding ijs en water. U kunt met een ijsmachine de volgende soorten ijs maken:
Schilferijs: 70% ijs / 30% water
Nuggetijs: 88% ijs / 12% water
Cubelet ijs: 90% ijs / 10% water
Hoe werkt een horeca ijsblokjesmachine?
Afhankelijk van de vulling en de grootte van het glas kan de hoeveelheid ijsblokjes van elkaar afwijken. Ook de plaats van de professionele ijsblokjesmachine en het type ijsklontjesmachine dat u gaat kopen zijn van invloed. Er zijn drie verschillende typen ijsklontjesmachines te verkrijgen:
Standaard luchtgekoelde ijsblokjesmachines
Luchtgekoelde ijsblokjesmakers zijn het zuinigst in het gebruik. De standaard luchtgekoelde ijsklontjesmachine moet vrijstaand opgesteld worden en kan niet ingebouwd worden. Er moet ruim voldoende ruimte vrij worden gehouden rondom de machine.
Inbouw ijsblokjesmachines
Wanneer uw ijsklontjesmachine ingebouwd moet worden, zijn daar speciale inbouw-ijsblokjesmachines voor. Ook deze zijn bij ons in het assortiment te vinden.
Watergekoelde ijsblokjesmachines
Een watergekoelde ijsblokjesmaker wordt geplaatst in situaties met extreem hoge omgevingstemperatuur en wanneer de ijsblokjesmachine ingebouwd moet worden. Deze ijsblokjesmakers gebruiken drinkwater om gekoeld te worden en zijn daarom het minst milieuvriendelijk. Rondom het apparaat moeten er enkele centimeters vrij worden gehouden in verband met condensvorming.
Afvoer en wateraansluiting
Voor de wateraansluiting van een ijsblokjesmaker is een standaard wasmachinekraan een goedkope oplossing. De afvoer moet op de juiste hoogte zijn gemonteerd omdat het lekwater uit de ijsmachine kan lopen. Meestal is de juiste hoogte tussen de 10 en 30 centimeter vanaf de vloer gemeten, afhankelijk van de ijsklontjesmachine en de opstelling.
Meer informatie over ijsklontjesmachines nodig?
Wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig bij het kopen van een goedkope en professionele ijsblokjesmachine? Onze ijsblokjesmakers hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en er is er altijd wel een geschikte professionele ijsmachine die u kunt kopen voor bij uw bedrijf in de horeca.
Neem contact met ons op en wij helpen u graag. U bereikt ons op 088 26 00 400.
Ook interessant: schepijsvitrines, schepijs artikelen, vriescellen en vrieswerkbanken.